Kapcsolat:  06/70 622-96-12Mutat
VISSZA A CIKKEKHEZ

Reklámblokkoló (adblock plus) helyes telepítése

Közzétéve: 2015-02-09 16:18:44 | Kulcsszavak: adblock, adblock plus, reklám blokkoló

Ez a cikk leírja, hogy hogyan védekezhet a böngészőjében negnyíló határtalan mennyiségű reklámok ellen.

 

FONTOS!

Ezúton szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az adblock plus, és minden másfajta reklámblokkoló telepítését akkor szabad (és kell) elvégezni, amikor a gép még vírusmentes, illetve reklámplrogramoktól (adware) mentes. Amennyiben kéretlen reklámokkal küzd, első lépésként elengedhetetlen a szakszerű karbantartás, és szakember által végzett alapos, mélyreható tisztítás, vírus- és kéretlen programoktól mentesítés.

 

Első lépés

Mindenekelőtt győzödjünk meg arról, hogy a gép reklámprogramoktól, kémprogramoktól, és egyéb károkozóktól és kéretlen programoktól mentes (ilyen például az ask toolbar, conduit, stb). 

Amennyiben olyat tapasztal, hogy a kezdőlap egy olyan weboldal, amit nem Ön állított be, és nem is tudja akarattal sem átállítani, akkor az Ön gépe vírusos, szakember beavatkozására van szükség! A cikk további pontjait ne hajtsa végre, amíg a gépének az állapota nem rendeződik!

 

Második lépés

Jelen cikkben a Google Chorme és a Mozilla Firefox alá telepíthető AdBlock Plus telepítéséről esik szó. Bár az AdBlock Plus más böngészőkkel is kompatibilis, mi ennek ellenére ezen két böngésző valamelyikének használatát javasoljuk. Abban az esetben, ha a gépére mindkettő böngésző fel van telepítve, javasoljuk, hogy mind a kettőn hajtsa végre a szükséges lépéseket.

Chrome esetében:

kattintson a következő linkre: Installálás Chrome alá

 

Firefox esetében:

kattintson a következő linkre: Installálás Firefox alá

 

Telepítéskor a böngésző kiírhatja, hogy blokkolta a telepítést. Ilyen esetben egyszerűen csak kattintson a telepítést engedélyező gombra. Előfordulhat, hogy ismételten rákérdez a böngésző, hogy biztos telepíti-e, ezen esetben is engedélyezze azt.

 

Harmadik lépés

Az alap blokkoló program már telepítve van, ez jó! Ugyanakkor a reklámok elleni védelem így még nem teljes. Különböző listákat is érdemes telepíteni.

Ha az alap program helyenesen van telepítve, az alábbi linkekre kattintva a következő három ajánlott szűrőt is könnyedén telepítheti:

Hufilter lista
Ajnasz lista
Ajnasz Element Hiding lista

 

Ezennel el is készült az alapvető védelemmel a reklámokkal szemben. Néhány nem tolakodó hírdetés azonban így is átjuthat a listán. Ebben az esetben tovább húzhat a szíjon, ha az AdBlock Plus beállításaiban kiveszi a pipát a "néhány nem tolakodó hírdetés engedélyezése" elől.

 

Köszönjük a figyelmet! Ha bármilyen meghibásodással kapcsolatban a segítségére lehetünk, keressen minket bizalommal.